Хамстерите могат да се хранят с храна за хамстери, пресни плодове и зеленчуци. Хубавата храна за хамстери съдържа зърна от жито, изсушени зеленчуци, фъстъци, семена от шафран и малко слънчогледово семе. Не ги хранете със смес за птици. Купувайте по малко храна, за да е винаги прясна. Хамстерът изяжда около 1 супена лъжица от микса на ден. Миксът за хамстери е основното, което трябва да ядат. Наблюдавайте хамстера си дали изяжда всичко. Хубаво е към микса да се добавят малко количество свежи зеленчуци като моркови, зеле, целина, карфиол и броколи. Плодове се дават в много малки количества. Хубаво е да им се дава райграс 2-3 пъти в седмицата. Трябва да се избягват следните храни: суров боб, картофи, цитрусови плодове, домати, чесън. Нужно е да се добавя и витаминна добавка, за да сте сигурни, че хамстерът ви получава всичките необходими за него витамини и минерали. Тъй като са нощни животни, е хубаво да се хранят по здрач, когато се събуждат.

Хамстерът похапва 2 с.л. суха зърнена смес на денонощие. Давайте му свежа зеленина, плодове и зеленчуци ­ всичко, освен цитруси и киви. В тях се съдържат много киселини, които са противопоказни за животинката. Тя няма да откаже пилешко и меки кости, ще се полакоми и за насекоми. Забравете за меките продукти от рода на каша и банани. Задължително обирайте от клетката остатъците от храната.

Един отговор »

  1. какво става при слепване на бузите моля ви кажете ми …ще се управи ли

  2. здр 🙂 искам да попитам.. когато не си е изял всичката храна… да му я махам ли или просто да прибавям към нея още малко.. закупил съм я от зоомагазин ??

    • Здравей 🙂 добавяй към храната още, хамстерът не я е оставил, защото не я харесва, а просто защото вече си е скрил на сигурно и е изял достатъчно.

    • Сипи му малко и после го остави да я изяде и когато я изяде пак му сипи средно количество храна.

  3. Здр.искам да попитам,може ли да дам допълнително вит.С на хамстерките ми.А,корнфлейкс без захар и никакви добавки само от пшеница и царевица.??

    • Допълнително витамини давай само под формата на витаминозно камъче, което се купува от зоо магазин. Има такива минерални и солни камъчета, хубаво е да има по едно такова камъче в клетката и хамстерите ги харесват и си ги гризат. Коренфлейкс може да се дава, но единствено ако си сигурна, че наистина няма никакви други съставки освен царевица и пшеница.

  4. Mного благодаря за отговора!:)Моите мишочета си имат такива камъчета и понякога,явно когато имат нужда си ги гризкат.Дори вчера ги зарадвах с лакомства-хамстерски бонбонки с моркови и витамини.Само имаше нещо ,което ме притесни,едната хамстерка като я пуснах на разходка ми направи впечатление ,че не стъпва стабилно с предната лява лапа.Иначе кара въртележката,бяга ,много е активна ,рови и се мие както обикновено.Много обича да скача,като ме усети ,че съм наблизо засилва се от покрива на къщичката и се хвърля.Възможно ли е да си е наранила по такъв начин лапичката?Опипах лапата ,няма оток нито се дърпа като я пипам,затова немога да предположа от какво е и незнам как да и помогна?

    • Щом върти колелото и няма промяна в активността и, значи най-вероятно няма никакъв проблем. Възможно е съвсем леко да си е навехнала лапичката, щом толкова обича да скача, но дори да е така ще се възстанови много бързо.
      Браво за грижите ти, надявам се всички, които отглеждат животни да са толкова грижовни с любимците си 🙂

  5. имам хамстер от 2 седмици.днес забелязах,че урината му е тъмна и гъста,нормално ли е?яде гранулирала храна от зоомагазин,има и поилка,също давам и пресни плодове и зеленчуци.трябва ли да се притеснявам?

    • исках да кажа,че урината е мътна,не тъмна 🙂

      • Щом е само мътна може би е просто липса на някой витамин или минерал, можеш да прочетеш повече тук и да видиш дали някой симптом отговаря на случая Витамини
        А най-добре да прочетеш и за болестите тук Болести
        Пиши как се развива положението.

  6. Mного благодаря!Бях много притеснена,но като прочетох отговора Ви се успокоих……и вечерта като я пуснах на разходка,вече стъпваше на лапичката си,направо не можах да повярвам,но много се зарадвах!

  7. Преди време бях чувала ,че за хамтерчета са много полезни соевите и пшенични кълнове,дали наистина е така?Вече сам сложила да покълне пшеница,надявам се да се получи нещо,за разлика от райграса,че да зарадвам мишлетата с нещо по-различно.Понеже си мисля ,че зърнената смеска им омръзна и обират само свежото ,ядките и семките.

    • Да, наистина е много полезно и хамстерите много обичат да си гризват свежа трева.

  8. Здравейте!Имах успех с кълновете и да Ви кажа хамстерките настина много ги харесаха.Обаче пак имаме проблем.Сестра ми ни беше на гости с кучето си.Разбира се въобще не го допуснахме до стаята където бяха мишлетата но те явно са го усетили и стоят като препарирани.Излизат от къщичките само за да си вземат храна и пак се скриват и така втора вечер.Моля Ви посъветвайте ме какво да правя!Дали ще им мине?

    • Възможно е изобщо да не е от кучето, тези дни е по-хладно, та предполагам просто им е малко студено. Хамтерите обичат да си стоят в къщите на малко по-топло в по-мрачните дни.
      Но все пак ако е от кучето ще мине. Миризмата на животното сигурно все още се носи из къщата (естествено недоловина за човешкия мирис), когато отмине всичко ще е наред.

  9. Здравейте, може ли да ми обясните как точно да се дават житни кълнове, мисля да пробвам, но не ми е ясно, като покълни житото целите зърна с кълновчето ли да дам или да откъсна само него без пшеничното зърно, а вие къде ги сложихте, на мокро парче памук или в чинийка с вода. Извинявам се за глупавите въпроси.

    • Здравей =) ,
      житните кълнове можеш да ги сложиш в някаква малка купичка или плоско съдче, нещо като капачка от нещо, слагаш малко памук и ги оставяш отгоре. Когато пораснат можеш да ги даваш отвреме на време на хамстерчето да погризка. Също така можеш и да ги посадиш в саксия при някое друго растение и понякога да късаш по няколко стръкчета и да ги даваш по този начин.

  10. А мога ли да давам на хамстерчето прясна тиквичка.

    • да можеш, не мисля, че ще е проблем, важното е да не се дават цитрусови плодове; можеш да му даваш и целина, цвекло, дори диня и череши

    • Може да му дадеш също и малко магданоз , смята се че е деликатес за хамстерите.

  11. Moga li da davam na hamster4eto svarena le6ta (bez podpravki). V spisaka s hranite ne moga da namerq le6ta. A kupena obelena qbulka dali e vredna. Izvinqvam se, 4e ne pi6a na kirilica, no vlqzoh za burzo prez tel.

    • Няма проблем, пиши както ти е удобно. Леща можеш да даваш сварена или не, няма значение, зависи от предпочитанията на хамстерчето. Купената ябълка не е вредна, много ще му хареса =)

  12. Blagodarq za otgovorite. Samo iskam da ti uto4nq, 4e hamster4eto mi e bolno ot nqkolko dni i e na antibiotik. Poneje ne qde suhata si hrana, topq i ot granulkite v kiselo mlqko i hapva po malko. Iskah da q izko6a s varena le6ta, no se pritesnqvam da ne i zatormozi stomah4eto kato ne se hrani normalno v momenta. Ima li opasnost da i se podue stomah4eto. Kakvo bi me posavetvala. Da svarq li i da i dam. Blagodarq predvaritelno.

    • Щом е болно, не ти препоръчвам да и даваш леща, понеже определено може да и стане тежко. Щом приема кисело мляко обаче това е хубаво, можеш да и даваш и само от него без гранулите или пък малко като млечна салата само, че без подправки. Яде ли някакви плодове и зеленчуци?

  13. Blagodarq za suvetite. Hapva samo rezencheta morkov, magdanoz predi qde6e, no ot 2 dena i nego ne iska. Dnes mislq da i dam qbulka. Obicha q, no se pritesnqvah da ne sa popadnali vredni ve6testva ako e obrabotvana, poneje e kupe6ka. Tikvi4ka qde, no tq e srqzana ot nqkolko dni i nz dali ne se e promenil sastavut i kato e bila na toplo, 6te vzema prqsna ot selo, sigurno utre. A do togava moga li da dam ot prestoqlata ili ne preporu4va6. Ina4e kiselo mlqko hapva. Dori go predpo4ita pred vodata i q zamestva s nego. Mislq dnes da svarq spageti i da i dam. Da q iku6a s lakomstvo. Burka li se, 4e ne sa makaroni. Blodagodarq ti za suvetite.

    • Няма проблем да яде изсъхнал зеленчук, той просто изсъхва, но в него все още са запазени веществата му и хамстерчетата си ги хапват. Иначе ако даваш спагети или макарони, гледай да не е много понеже са доста калорични.
      Няма нужда от благодарности, единственото, което искам е да помагам на хората да гледат правилно животинките си. 🙂

  14. Здравей, снощи взех прясна тиквичка и дадах, яде я, сварих спагети, също ги яде, но дава по малко, защото се притеснявам да не се затормози стомахчето, като са варени. До какво количество мога да давам и колко често варени спагети може ли да ме посъветваш. Тази сутрин пак й дадох около 1 см късче, довечера мога ли да дам или да изчакам един ден поне да мине.

    • по-добре да яде по 1 път на ден подобни неща 🙂 ако даваш пък по повече, нека е през няколко дни

  15. Здравей, може ли да те попитам от какво може да има нужда хамстерчето, виждам го, че ближе стъклото, в аквариума има солно камъче, има капачка с вода и капачка с кисело мляко и понякога го забелязвам, че ближе стъклото на аквариума.

    • ами освен да му сложиш и едно минерално камъче, не виждам от какво друго би имало нужда 🙂

  16. На опаковката на камъчето пише Mineral аз помислих, че става въпрос за един вид камъни, минерални и солни че са в едно. Има отделни солни камъчета ли. Какви ще ми препоръчаш, Моето е на Витапол.

  17. hamster4eto mi e na godina i polovina..neshto mu stana ..dvije6e se zatrudneno..a sega izob6to ,.,po cql den spi i absolutno ni6to ne qde …kazaha mi,4e e ot jegata i da go premestq na sqnka obache nqma efekt…kakvo da napravq 😦

    • ами опитай се да го охладиш по някакъв начин, само гледай да не стои все пак на течение, наистина би трябвало да е от жегата на някои хамстерчета трудно им понася

  18. могат ли да ядат семки от пъпеш или жълъди?а сено?

    • хамстерите обичат всякакви семки и ще им се зарадват, с жълъда само ще си играе известно време, забелязала съм, че не ги ядат, сено е дори препоръчително да се дава 🙂

    • Купи му храна от зоомагазините или му дай начукани орехи , магданоз , обелка от ябълки , от моркови или от краставици.

  19. Зрдавейте! Купиха ми хамстерче преди 2 седмици и му купихме клетка но тей като не е бебе не се побира в колелото и сега ще му взимаме ново.. Исках да питам наистина ли ще умре ако не върти колело? Имам и още един въпрос… Имам чувството че и клетката му е малка защото когато се събуди (защото то по цял ден спи) се изправя на задните си крака и започва да мъчи да се катери по стените , а те се хлъзгат и също непрекъснато гризе решетката на клетката и вече е обелило боята ! Незнам какво да правя много ми е жал за него и мисля че ще е най добре да му купим по голям аквариум за да се чувства доволно , а иначе когато му отворим решетката отпред все едно не иска да излиза когато му сменям талаша също е така не иска да излезе трябва много чакане за да го изкарам ! Помогнете ми. И се извинявам за глупавите въпроси.

    • Хамстерите са много подвижни и много обичат да се разхождат. Щом е бебе и все още му е голямо колелото предполагам няма проблем да го изчакате да порасне, то само ще открие колелото тогава и ще започне да си го върти, до тогава няма проблем. Странно е, че не иска да излиза, предполагам все още го е страх от човешката ръка, хващай го за гърба и го изваждай навън, ако не е мини хамстер би трябвало да не хапе, освен ако не е стреснат. Изваждай го по един два пъти на ден да се разходи из стаята и да си играете с него, пускайте го по леглото или по дивана

      Как правилно да разхождаме хамстера

  20. Здравей, може ли да те попитам за съвет, искам да си сменя спалното обзавеждане с ново, на скоро попаднах на една статия в списание, че новите мебели и матраците излъчват формалдехид, /дървените плоскости, които се използват за направата на мебели били обработвани с разни лепила/ имам хамстерче, което живее при мен в спалнята в аквариум. Въпросът ми е дали ще му навредят новите мебели. Как да постъпя. Не искам по някакъв начин да му навредя на здравето. Тепърва ще търся информация по форумите, но искам съвет. Някой сменял ли си е мебели, като има животинче в стаята. Благодаря предварително, Много се притеснявам да не му навредя…

    • Здравей, съжалявам, но не съм напълно компетентна точно по този въпрос, но и аз ще потърся повече информация. А евентуално имаш ли възможност за известно време да го преместиш в друга стая, предполагам, че около една седмица след поставянето на мебелите ще е достатъчно за намаляването на излъчването.

  21. Точно и аз си мислех да я изместя в другата стая, но мисля че ще е за повече от една седмица, колежка, която си е сменяла мебелите каза че нейните около месец се усещали да имат техния специфичен аромат. Мислех си със сигурност да я изместя в другата стая, но след това дали ще има проблем, когато вече се поотмиришат. Ще поровя и аз малко и ще пиша. Благодаря ти за ангажимента и отзивчивостта. 🙂

  22. http://www.alisa33.com/prod.php?id=1258
    Здравей, попаднах на този продукт в един зоо-магазин, според теб може ли да се дава на малкото хамстерче, /каква е тази сол, като обикновената ли или някакво по-специална/ или да оставя само минералното блокче. /в зоо-магазина има два вида – на Витапол ина Лоло-пет чуда се кой вид да взема/. И двете са полски. А може ли мин. блокче и хим. сол да се дава. И другото, което се чудя е дали да е натурално или със зеленчучи /има също и попкорн/. Кое ще е най-добре за хамстерчето. Още един въпрос ме мъчи – чета по сайтовете, че се препоръчва да има сено при него освен талаша. Ако му купя сушено сено за гризачи от зоо-то има ли вероятност нещо да му подейства неправилно. /Имам предвид ако сеното е предвидено повече за зайчета и други гризачи/. Не съм купувала до сега сено и не съм на ясно много по темата, а в зоо-магазина не са толкова любезни да ми обяснят. В магазина имаше и сушени билки се знам точно какви са, но мисля да пробвам и от тях. А колко често трябва да им се дават. Извинявам се, че постоянно задавам „глупави“ въпроси и малко се преповтарям за мин. блокче.

    • Здравей, съжалявам за бавния отговор. Така нека започнем от хималайската сол за гризачи: не бях виждала да продават хималайска, но е хубаво е клетката на хамстерчето да има едно солно блокче, без значение дали солта е хималайска, предполагам, че тази ще е дори по-хубава от другите, заради минералите, които се съдържат естествено в хималайската сол. Все пак е хубаво да има и солно камъче и минерално блокче, двете неща са различни и доставят различни вещества на хамстерчето. Няма значение какво солно камъче ще вземеш, всички вършат работа. Вида на минералното блокче също е без значение.
      За сеното, нужно е само да е специализирано за гризачи. Няма опасност да не понесе на хамстерчето. Те много обичат да си правят легла от сено.
      За сушените билки вече не бих рискувала, с тях има по-голям шанс да не понесат на животинчето.
      Въпросите ти не са глупави, не се притеснявай, аз отговарям на всякакви въпроси. Радвам се, че си толкова заинтересована от животинчето си 🙂

  23. Здравей, благодаря ти за отговорите, няма проблем, важното е, че се отзоваваш когато имаш възможност :). Наистина много си го обичам, тя е част от семейството ми и много мисля за нея. Ще взема солно камъче /хималайска сол, на която случайно попаднах в езин зоо-магазин/ и минерално камъче – мясля това на Витапол със зеленчуци сигурно. Храната, която купувам е на Витапол – вземам насипна и пакетирана. Сено взех една малка баличка на Jer Farm за гризачи. Надявам се, че ще свърши работа, макар че мисля за студените дни да й сложа едно плетено одеалце да си прави с него гнездо, за да й топли. Благодаря, че има такива хора като теб, да мисля т за животинките. :)))))))))) И много благодаря за отговорите, пак ще задавам въпросчета като се сетя за нещо. 🙂

    • Ще ти дам една идейка за зимата 🙂 вместо одеалце, което хамстечето сигурно много ще нагризе, сложи му тоалетна хартия, безцветна и без аромати, или евентуално естествен памук. Много им харесва, правят си го на малки меки парчета и си правят удобно легло. Единствено трябва малко по често да сменяш леглото, понеже хартията се вмирисва по-бързо от талаша, но предполагам все пак не би било голям проблем 🙂

  24. mnogo blagodaria za otgovora!semkite ot papesh mnogo gi haresa,ei sega my dadoh i edin jalad i toi vednaga zapochna da si go grize.ste mu stane li nesto ako prigotviam senoto v domachni uslovia?sajeliavam za glupavia vapros. mersi predvariteno

  25. Пилешкото месо и костите варени ли трябва да бъдат? А спагетите?

    • дай на животинчето само да си избере, не прекалявай с месото, дава се по много малко; със спагетите също, те са тестен продукт и са много калорични, за това с тях също не трябва да се прекалява

    • да, могат да ги ядат, не е проблем, стига да не са в голямо количество понеже са калорични, особено ги обожават сушени 🙂

  26. zdravei moqt hamster malko e nadebelql i veche neiska da se vurti mnogo vuv lulkata i samo spi ili qde ponqkoga kogato me vidi si otvarq usti4kata se edno se usmivka i mu se vijdat zubkite tova kakfo e dobre ili zle? molq otgovori 🙂

  27. Искам да попитам дали да и давам – на “ Ронита “ повече течности,защото не е пишкала вече от 2 дни (((((попитах мама и тате и никои от двамата не знае причината))))) 😦

    • моля ви помогнете страх ме е да не е обезводнена .. аз много си я обичам ……. и понякоа тя издава страмни звуци все едно я боли пикочния мехур 😥 😦 😦 помощ … моля ви не искам да умре . още е на 6 месеца

      • мм така не мога да определя дали и има нещо, ако скимти прекалено много е най-добре да я заведеш на ветеринар, за да се разбере има ли причина

    • не се притеснявай тя си пие толкова, отколкото има нужда; вече е студено и хамстерите пият по-малко вода

  28. mnogo sum vi zaduljena ne znam kak da vi blagodarq ve4e roni ne cvn4i taka kakto predi mnogo e dobre vodinme q na veterinar okazalo se e 4e prosto trqbva da se hrani i da pie ,,malko pove4ko“ 🙂

  29. Добър вечер ! Искам да ви попитам какво е минерално и солно камъче какво ги правят (тоест гризат ли ги ближат ли ги ?) Аммм….през вечрта защо яде желязната клетка (тоест решетките).Ако събудя Тара през деня дали ще се ядоса? Защо не кара колело ( поне аз не я виждам).На мен ми подариха хамстера на 23.02.2013 много бързо се превърза към мен,но още я страх като я хвана се дърпа ……Защо си прави запаси и си ги слага в къщичката?Каква роля изиграва крекерчетата ? Благодаря ти и се извинявам за многото въпроси 🙂

    • Така 🙂 значи минералните и солните камъчета са направени съответно от разни кристализирани минерали и сол, хубаво е да има по едно такова камъче в клетката. Минералното камъче го гризат, а солното обикновено го ближат. Хамстерите обикновено си гризат клетката, това не е проблем, освен естествено, че сигурно те буди 😀 . Не е хубаво да се буди хамстера през деня, няма да се ядоса, но чести събуждания по време на сън раздразват хамстера (Все пак и ние не обичаме да ни будят през нощта, когато ние спим). Ако не кара колело или все още е малка и не е разбрала как действа или си го върти през нощта (те обикновено не го правят през деня). Запасите са нещо естествено за почти всяко животинче, просто се подсигуряват и обичат да имат храна на скришно местенце. А какви крекерчета, ако са човешки, моля те не ги давай. 🙂

  30. Здравейте. Преди 3 седмици си взех хамстер и неочаквано на 2-рата седмица умря … не знаех , че трябва да му давам леко студена храна и то умря и реших да си купя второ и за съжаление то пак умря само , че на третия ден и се почудихме от какво е умряло . Та сега си взех 3-то хамстерче и пак лежи в ъгъла и едвам едвам мърда 😦 В стаята е горе-долу топличко и му даваме храна която нито е много студена нито много топла . Имам чувството , че е от морковите които му давам … Те са закупени от сергия и имам чувството , че от тях умира 😦 Няма просто от какво друго да умре … Може и да е в това състояние което да му е било студено ама то изобщо не мърда 😦 Сложил съм го до печката да го сгрея ама няма резултат 😦 Моля пишете …

    • Купи му храна за гризачи, не трябва да се храни само с моркови. Пробвай така и пиши резултата. Сложи му и поилка с вода. И също така прочети статиите в блога, има достатъчно информация за отлгеждане на хамстери. 🙂 Моля те пиши какво е станало.

  31. Ми горкото умря … вече няма да му давам никакви зеленчуци макар , че знам , че тряба да му се дават , но всичко вече е ГМО … след няколко дни ще си купя морски свинче или може пак хамстер ама вече станаха много хамстери и може би ще е морско свинче :))

  32. начи……много ви благодаря и му давам крекер от неговите тоест за гризачи 🙂 ;Д

  33. да е попитам заъо има раничка до устата на хамстера ? много ме плаши 😦 раничката имаше и на крачето ама тя се махна

  34. MOLQ TEEE HAMSTERA MI UMRQ KUPIH SI 2RI POSLE KATO GO VIDQH EDNOTO MU O4ENCE BE6E ZATVORENO KAKVO DA NAPRAVQ ;( I ZA6O NE6O 4E KIHA

  35. Здравей, може ли да попитам за постелката за гризачи, която представлява пресован талаш във формата на гранули /който е за гризачи/, виждам го по зоомагазинити, но не знам дали е подходящ по няколко причини, първата е дали тези лепила, с които са направени гранулите са безопасни за гризане от гризачите; втората е дали няма да е твърда постелка за ежедневното стоене на хамстерчето в него. Какво ще ме посъветваш до сега съм ползвала само талаш, въпреки че е от чуждите марки пак има доста дребни частици прах /опитвам се да отделям без прах и от него да слагам/. Да го пробвам ли и ако знаеш кой клас е по-висок и по-качествен моля те да ме посъветваш. :))))) Благодаря ти предварително. 🙂

    • препоръчвам ти да си ползваш талаша, понеже принципно нямам достатъчно наблюдения над тези нови постелки за гризачи и не знам дали ще са достатъчно добри за хамстерите и дали не са предназначени по-скоро за по-едри гризачи 🙂

  36. Благодаря ти за отговора. И аз смятам, че въпросните талашни гранули са малко едрички и ще е трудно да се рови в тях, а освен това мисля че ще са твърди и неудобни за ежедневното стоене в тях /дори да има памук за да лежи на него/. 🙂 Миналата седмица взех талаш с аромат на ягода, харесва ми. Усеща се аромата. Смяташ ли, че ще дразни животинката и дали е вредно за нея ако го гризе. /Имам предвид заради ароматизаторите на ягодка/.

  37. днес ми закупиха хамстер и се чудя от къде може да си закупя хубава пуилка някаде близо до дружба 1 аз съм го сложила в аквариум за рибки тои е малак и вярно ли е че хамстерите умират от затластяване ако не им се купи колело?

  38. Здравей,щом моят хамстер се събуди дясното му оченце е затворено аз му го отварям като слагам вода на пръста си и му намазвам окото но се питам дали не е болен. Моля отговорете ми! Благодаря предварително.

  39. И аз си имам хамстери *много*!!!Женска,мъжки и 6 малки бебета!Родиха се преди около 10 дена,оба4е майката си изяде доста от децата!Живеят в доста добра среда!Много ги оби4ам!Опитомила съм ги.Грижа се добре!Давам им храна,имат си поилка и майката и бащата са разделени.Малките се развиват добре!Не са ми от много време и не съм запозната с тяхната среда на живот,но се опитвам!МОЛЯ,кажете ми , какво да направя за да оживеят малките слодур4ета!!!!!Моля ви!

  40. преди 3 дни ми купиха мъжко и женско мини хамстерче . Мъжкото е на 3 месеца а женското на 1 :/ въртят колелото постоянно и са много игриви . Имам няколко въпроса
    1 колко храна от микса за мини хамстери трябва да им давам – за сега им давам по 2 супени лъжици на ден освен тях и малко морков и ябълка .
    2 защо си крият храна под къщичката ?
    3 знам че не трябва водата да е от чешмата но ако я преваря може ли да се използва – разбира се няма да я дам гореща 😀
    за сега това искам да знам благодаря предварително 🙂

  41. Хубаво е да се движи , и също му купи колело , може да го пускаш извън аквариума за да се разхожда , обаче когато се разхожда трябва да е под наблюдение , за да не се завре някъде в къщата.

  42. имам хамстер които роди и след като бебетата станаха на 3-4 седмици ги отделих мъжки с мъжки и женски с женски.Но преди да направя това …глетката ми има два етажа и едно малко се изтърси от там.То лежеше на страни с леко отворена уста.Много се бях уплашила но след две минути видях че се оправи.

  43. Zdraveite imam 2 hamstera majki i jenski i imam nqkolk vaprosa te 6e se piqt li ago be sa bratcei sestrice. Za6oto me e strax da ne omrat?sa6o zadaljitelen li e tala6a i stargotinite ot arvo ili moje i vestnik

    • Ако е вестник ще го гризат и най-вероятно ще се разболеят от печатарското мастило. Независимо дали са братче и сестриче трябва да стоят разделени, щом са от различен пол.

  44. Имам мини хамстер и от известно време започна да ближе акфариума исправя се в ъгъла и ближе с часове. На какво се дължи това?

  45. Здр. Може ли да те попитам нещо хамстера ми е на 3-4 месеца обаче още не сам го пускала от клетктата,защото ме е страх да не избяга и да прегризе кабелите какво да направя?

  46. може ли да му се дават храни като сирене и кашкавал,овесени ядки и семена за приготвяне на хляб? 😦

  47. трябва ли да давам на хамстерката си прясно мляко или не 🙂 ?

  48. Здравейте! От скоро разбрах че морските свинчета не усещат наситване и се тревожа ако му давам много храна дали няма да умре и по колко количество храна трябва да му се слага?! От когато разбрах вече не му давам по 2-3 пърченца цвекло или нещо друго но ми става много жално когато започва да скимуца!!!!!!! То си е свикнало щом започне да скимуца да му дам храна но щом не му давам ми става много гадно и продължавам да му давам! Страх ме е ако не му давам храна че ще отслабне твърде много и ще умре ами като надебелее ще стане същото и се га се опитвам да му давам умерена храна. Някой може ли да ми обясни как и по колко храна д му слагам говр-долу. Не искам да си изгубя моето любимо и 1-во животно!!!!!!!!

  49. Imah mini hamster koito be6e majki.Mnogo bqga6e ot kletkata. i za tova my zalepixme za po 6irokite dypki tikso.sled dve sedmici ymrq.Mislim da ne e ot tiksoto za6oto miri6e.Vzeh si nov xamster no jenski.I sega me pritesnqva BISI da ne izbqga ot kletkata.A i s tova tikso deto miri6e.KAKVO DA PRAVQ??? I po kolko voda trqbva da pie!!!

  50. ZDRAVEITE! Imam mini hamster i e jenski.Kazva se Biserka nagaleno BISI.I sega neznam da li moga da i davam kiselo mlqko???I ot kolko procenta? AKO moje da i davam po kolko koli4estvo?

  51. Здравей искам да попитам дали може да давам на хамстера си кисело мляко и той непрекъснато цвърчи това проблем ли е.

  52. Здравей,аз имам 3 хамстера на около 1-2месеца.Две са женски,а едно-мъжко.Защо мъжкото ми хамстерче изка да се чифтосва с едното ми женско,а то не изка и женското ми хамстерче по някой път бие мъжкото?

  53. Трябва ли да се дават от малките бели червейчета за риболов,на хамстерите

  54. Здравейте 🙂 можете ли да ми препоръчате храна за подсилване на имунитета 🙂 благодаря предварително 🙂

  55. İskam da popitam,hamstercheto mi e ot malkite vidove,kogato go pusna da se razhojda po divana vse si pravq toaleta vurhu divana kakvo trqbva da napravq

  56. Здравейте,искам да ви питам дали може да се дава просо на хамстери джуджета(Роборовски)?

  57. Искам да попитам дали хамстерчето може да съжителства с котка?

  58. Хамстерчето може ли да съжителства с котка?

  59. Здравейте,искам да попитам може ли хамстера да яде чушки (сладки, разбира се)?Днес дадох на моя мъник няколко резенчета червена сладка чушка и веднага започна да хапва.Благодаря!

  60. Здравейте,може ли хамстера да яде сурови чушки(сладки,разбира се)?Днес дадох червена чушка на моето мъниче и мисля,че му хареса.

  61. Здравей,от няколко месеца имам хамстерче.Преди един месец бях прочела,че може да се дава кашкавал на хамстер дори и да е солен,затова му дадох около 1 см солен кашкавал.Според теб правилно ли съм постъпила и можели да му стане нещо?

Вашият коментар